Dilemma Dinsdag: SUPER HERO

Het is lunchpauze en je loopt even naar buiten voor een wandeling. De ochtend was druk,  veel besprekingen, onverwachte bellers en jouw takenlijstje is gegroeid in plaats van gekrompen. Licht gefrustreerd loop je de parkeerplaats op. Daar komt een onbekende je tegemoet. Hij heeft er flink de pas in en is licht buiten adem. Mag ik u iets vragen? Werkt u hier? Kunt u mij even helpen? 

Natuurlijk! Je ziet meteen dat hij in nood is. Dat treft, dan is hij bij jou aan het juiste adres. Je kent hier de weg, je kent de organisatie, je bent een PRO wat helpen betreft, dus kom maar op! Wat is uw vraag? Super hero here! 

Hij vertelt: ik heb iets gevonden maar ik weet niet wat ik ermee aan moet. Hij kijkt vragend en toont jou zijn hand. Daarin ligt een USB stick. Deze vond ik op de parkeerplaats. Iemand is die vast kwijt. En dat is natuurlijk vreselijk. Wie weet wat er aan waardevolle informatie opstaat. Maar ik ken hier niemand. Kunt u deze USB stick even mee naar binnen nemen en dan aan de receptie afgeven? 

Natuurlijk! Je loopt naar binnen. Je voelt je een redder! Super hero. En je denkt: Ik ga diegene die deze stick kwijt is he-le-maal gelukkig maken. Ik spoor de wanhopige eigenaar op. Kwestie van even kijken wat erop staat. No problemo!

Of toch maar niet? 

Een gevonden USB stick is vaak een valstrik! Waarom? Door een USB stick kun je ongewild software downloaden waardoor jouw systemen geïnfecteerd worden. En minstens zo erg: met een USB stick die hardware kan “opblazen” kan jouw hele hardware onbruikbaar worden, hierdoor zal de hardware dus uiteindelijk moeten worden vervangen, wat een hoop geld en tijd kost. 

NOOIT een USB stick die je niet kent in de computer steken! 

Mensen met slechte bedoelingen maken graag gebruik van mensen met goed bedoelingen! 

Dus als je een USB stick vindt en denkt “ach, iemand is zijn USB stick verloren ik ga even helpen …… NIET DOEN! NO SUPER HERO HERE! 

Want een USB stick is vaak een Valstrik!

Geef een reactie